Projekti

Objavljeno 25. 09. 2013. | Piše: Hrvoje Hafner

Babywatch

Slovensko-hrvatski tim razvio je uređaj i aplikaciju za smartphone koji omogućava trudnicama da u svakom trenutku mjere otkucaje srca svog novorođenog djeteta i tako prate je li sve u redu s njihovim djetetom.

BabyWatch je sustav koji se sastoji od malog ultrazvučnog dopplera i mobilne aplikacije. Zajedno omogućuju da se čuju i vizualiziraju otkucaju srca bebe u majčinoj utrobi. BabyWatch doppler je niskobudžetni uređaj koji skuplja podatke, od njih radi križne reference i vizualizira ih.

Slovensko-hrvatski tim sastavljen od ekipe Urška Sršen, Petra Črnac, Tanja Premru-Sršen, Sandro Mur i Davor Runje pokrenuli su crowdfunding kampanju kako bi testirali tržište za svoj proizvod. Njihov startup već je prezentiran na Mobile World Congress u Barceloni gdje ih je vodila Hrvatska gospodarska komora, a ove godine je i pobjedio na Shift Challange 2013 konferenciji u Splitu te osvojio 10.000 dolara nagrade.

Cilj im je bio u crowdfunding kampanji prikupiti 10.000 dolara i privući prve korisnike kako bi kreirali zajednicu koju grade oko svog proizvoda. Kampanju su pokrenuli na Indiegogo i pripremili par paketa za svoje financijere. Osnovni proizvod se putem kampanje na Indiegogo nudi za povlaštenu cijenu od 99 dolara prije nego krene u prodaju.

Ono što krasi ovu kampanju je što se Davor Runje iz agencije Drap, inače ekspert društvenih medija, dodatno potrudio ne bi li osigurao viralnost kampanje za Babywatch. Zajedno sa komičarom Ivanom Šarićem, koji se proslavio svojim videom u kojem traži posao, napravio je viralni video u kojim poziva poslovnog gurua Richarda Bransona na ručak.

 

Babywatch je prikupio nešto više od 11.000 dolara sa 100 donatora u kampanji.

Kampanju pogledajte na: Babywatch @ Indiegogo

Tagovi: , , , , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Jedan komentar za Babywatch

  1. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑