Projekti

Objavljeno 14. 07. 2016. | Piše: Hrvoje Hafner

Bežični Vitastiq na Indiegogo

Nakon godinu dana rada na novoj verziji, domaći startup Vitastiq lansirao poboljšanu, bežičnu verziju na Indiegogo platformi.

Vitastiq je pametni uređaj za brzo otkrivanje manjka vitamina i minerala u tijelu koji je temeljen na kontraverznoj EAV metodi (elektrodermalnom mjerenju). Vaša mjerenja se automatski unose u aplikaciju na pametnom telefonu nakon što prislonite uređaj na akupunkturnu točku prethodno prikazanu na zaslonu mobitela.

Startup koji je pokrenuo Dean Vranić iz kreativne agencije Imago uređaj je lansirao krajem 2014. godine putem crowdfunding kampanje u kojoj je do sada kroz Indiegogo kampanju i njezin InDemand program prikupljeno 280.000$ sa 2.600 prodanih komada.

Bežični Vitasitq

Nova verzija Vitastiqa spaja se putem Bluetooth tehnologije na vaš smartphone. Osim toga Vitastiq 2 je izrađen od titanija koji je lakši materijal od nehrđajućeg čelika te je lakše i korisniku da uređaj nosi sa sobom bilo gdje – u torbici ili čak u džepu. Vitastiq 2 također uključuje punjivu bateriju.

vitastiq2_mobile_app

Bežični Vitastiq 2 od titana

Za lansiranje nove verzije pokrenuta je nova crowdfunding kampanja sa ciljem od 29.000$, a u trenutku pisanja teksta prikupljeno je 45.000$ u smao 5 dana kampanje, a iz Vitastiqa najavljuju i strech ciljeve.

Evo što je Selena Petrović iz Vitastiqa rekla za Crowdfunding.hr zašto su se ponovo odlučili za crowdfunding kampanju.

Vitastiq je ipak startup, a troškovi razvoja novog uređaja nisu zanemarivi. Također, ono što je najvažnije, ponovno ostvarujemo suradnju s našom Indiegogo zajednicom i odmah dobivamo neprocjenjiv feedback koji dodatno doprinosi kvaliteti uređaja i aplikacije. Na primjer, kada je u pitanju prva verzija Vitastiq-a i prva Indiegogo kampanja, backeri su nam ukazivali na potencijalne glitcheve u aplikaciji koji su nam, nažalost, promakli, jer nismo mogli testirati baš sve postojeće Android smartphone i tablete na svijetu, i te smo glitcheve odmah rješavali.

Sa dvije uspješne crowdfunding kampanje iza sebe Selena savjetuje budućim timovima.

Predana priprema, te ozbiljno praćenje Indiegogo smjernica pri pripremi kampanje. Redovita i iskrena komunikacija s backerima (updates, comments, messages), zatim komunikacija na društvenim mrežama, s blogerima iz sfere vezane za određenu inovaciju i drugim medijima 24/7. Kakvu god inovaciju imali, koliko god fenomenalnu, riječ o njoj mora se pronijeti da biste dosegli svoj cilj i nastavili dalje punom parom i svakako morate opravdati povjerenje onih koji vam pružaju podršku.

Link na kampanju: Vitastiq 2 @ Indiegogo

Tagovi: , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑