Projekti Goulash Disko Festival @ Komiža, Vis

Objavljeno 27. 09. 2013. | Piše: Hrvoje Hafner

Crowdfunded glazbeni festival: Goulash Disko Festival

 

Belgijanac Yvesa Taqueta koji već neko vrijeme živi u Zagrebu, odlučio se organizirati prvi crowdfunded festival u Hrvatskoj.

Goulash Disko Festival održava se na otoku Visu u Komiži od 3. do 6. rujna 2013. Glazbenici koji su do sada potvrdili svoje gostovanje na Goulash Disku su: MC Soom T, Sacha Dieu, Gypsy Box, Haris Pilton, Pedrolito Radioglobal, Filip Motovunski, DJ Tagada, Kobe Louis Charles, Luca Vaga, Rafael Aragón, Boris Viande, Selector Lazy Face i Balkan Hotsteppers.

Ulele - Najveća Europska crowdfunding platforma

Ulele – Najveća Europska crowdfunding platforma

Yves se odlučio za crowdfunding kampanju za ovaj festival na francuskoj platformi Ulule.com koja je ujedno i među najvećim crowdfunding platformama u Europi. Odabir europske platforme u odnosu na američke (Kickstarter, Indiegogo) u njegovom slučaju ispao je pun pogodak upravo zbog toga što je njegova ciljana publika na ovom kontinentu.

Moj projekt prepoznali su i sami šefovi platforme ulule.com, koji su ga stavili na svoje početne stranice kao jedan od najatraktivnijih projekata. Već je preveden i na šest stranih jezika. Vlada nevjerojatan entuzijazam: ne prođe dan, a da me ne nazove neki DJ ili bend koji želi sudjelovati na festivalu. Imam već i partnere u Londonu i Lisabonu koji mi pružaju podršku – izjavio je Yves za Slobodnu dalmaciju.

Njegovu kampanju pogledajte na: http://www.ulule.com/goulash/

Tagovi: , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.2 Komentara za Crowdfunded glazbeni festival: Goulash Disko Festival

  1. Sara napisao:

    zanimljivo.

  2. Pingback: Goulash Disko festival ponovo crowdfundingom promovira domaći turizam - Crowdfunding.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑