Konferencija

Objavljeno 01. 04. 2016. | Piše: Hrvoje Hafner

Crowdfunding Dox Zagreb

Nezavisna filmska produkcija cvijeta potpomognuta grupnim financiranjem.

Upravo iz tog razloga Crowdfunding.hr i produkcijska kuća Restart sa DokuKinom organiziraju jedinstveni događaj u potpunosti posvećen grupnom financiranju filmske industrije.

Do sada smo u Hrvatskoj imali nekoliko crowdfunding kampanja za dokumentarne filmove o kojima smo i pisali.

Na jednoj od najpoznatijih crowdfunding platformi, Kickstarteru, upravo je kategorija Film & Video najzastupljenija po broju projekata gdje je više od pola svih crowdfunding kampanja upravo u tom segmentu.

Crowdfunding Dox Zagreb

Crowdfunding Dox Zagreb događaj je kojem je cilj okupiti domaće filmske kreativce, djelatnike i entuzijast, a posebno ljubitelje dokumentarnog filma kako bi sudionicima prenijeli iskustva kolega koji su bili uspješni u grupnom financiranju.

Svjetska filmska industrija raste na krilima crowdfundinga stoga želimo domaćim filmašima predstaviti ovakvu mogućnost financiranja i promocije vlastitih projekata.

Program

Crowdfunding Dox Zagreb održat će se u MM centru studentskog centra u Zagrebu, Savska 25 s početkom u 18h. Sve novosti o programu možete pratiti na službenom Facebook događaju.

18:00h Otvorenje konferencije
18:05h Kako je crowdfunding osvojio 11 nominacija za Oskara
– Hrvoje Hafner
18:20h Crowdfunding iskustvo: Modri Kavez
– Bruna Bajić
18:40h Crowdfunding iskustvo: Liburnia Film Festival
– Maja Dujlović, Restart
19:00h PAUZA
19:15h Otvorena diskusija: Može li filmove financirati publika?
Moderator: Hrvoje Hafner
Sudjeluju: Bruna Bajić, Jelena Androić, HAVC
20:30h PAUZA
21:00h Premijera dokumentarnog filma ‘Capital C’
Redatelji: Jørga Kundingera i Timona Birkhofera

 

Bruna Bajić, redateljica Modrog Kaveza jedna je od sudionica Crowdfunding Doxa. Bruna je svoj film financirala upravo kroz kampanju na crowdfunding platformi putem koje je prikupila više od 7.000$.

Liburna Film Festival jedan je od događaja koji je također koristio crowdfunding za svoju provedbu, ako i svjetski putnik i producent Boris Veličan za svoj vlastiti dokumentarni film.

 

Svoju ulaznicu po simboličnoj cijeni od 35 kuna za ovaj događaj možete kupiti putem Entrio sustava.

Kapital C

U sklopu događaja moći ćete prisustvovati hrvatskoj premijeri dokumentarnog filma ‘Kapital C’ redateljskog dvojca Jørg KundingeraTimona Birkhofera. Projekcija je u MM centru u 21h (petak 8.4.2016.)

KAPITAL C je prvi dugometražni dokumentarni film posvećen crowdfundingu, odnosno grupnom financiranju, a produciran upravo uz pomoć Kickstarter platforme te podrške 586 ljudi iz 24 zemlje.

Redatelji su tijekom tri godine pratili crowdfunding pionire po Americi kako bi nastao film koji donosi inspiraciju i nadu ali i strahove nove generacije nezavisnih stvaraoca koji žele doprijeti direktno do publike i tako pokrenuti svoje projekte.

 

Nabavite svoju ulaznicu što prije jer je broj mjesta ograničen.

Tagovi: , , , , , , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑