Istraživanje

Objavljeno 01. 04. 2015. | Piše: Hrvoje Hafner

Crowdfunding industrija u 2014. porasla 167 posto

Dugo iščekivani izvještaj crowdfunding industrije kojeg provodi Massolution zadnje 3 godine upravo je izašao i donosi nevjerojatne brojke. Crowdfunding ne pokazuje znakove usporavanja, naprotiv, raste brže nego ikad.

Crowdfunding industrija

U 2014. tvrtke i pojedinci diljem svijeta prikupili su 16.2 milijarde dolara na različitim crowdfunding platformama što ukazuje na rast od 167% u odnosu na 2013. kada je prikupljeno 6.1 milijarda dolara.

Temeljem istraživanja koje obuhvaća 1250 aktivnih crowdfunding platformi uočen je snažni rast u prošloj godini u Aziji gdje je tržište naraslo 320% na kojem je prikupljeno 3.4 milijarde dolara, dok je u Europi prikupljeno nešto manje, 3.2 milijarde dolara.

cf_industry_2015

Massolution Crowdfunding Industry Report 2015

 

Iako mainstream mediji uglavnom prenose vijesti o kampanjama temeljenim na nagradama i donacijama, prema istraživanju zajmovne platforme dominiraju industrijom te je upravo na zajmovima prikupljeno 11 milijardi dolara.

U istraživanju se procjenjuje da će se u 2015. crowdfundingom uprihoditi 34.4 milijarde dolara.

Tagovi: , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.2 Komentara za Crowdfunding industrija u 2014. porasla 167 posto

  1. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

  2. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑