Konferencija

Objavljeno 08. 05. 2015. | Piše: Hrvoje Hafner

Crowdfunding na Tjednu dizajna i Danima društvenih inovacija

Novi modeli rada, suradnje, financiranja, življenja i inovacije ove su godine na Tjednu dizajna ujedinjeni u program Dani društvenih inovacija, a poseban dio posvećen je upravo grupnom financiranju.

DIDI program suorganiziraju udruge Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca putem programa Coworking Croatia i Social Innovation Laboratory, uz Crowdfunding.hr je partner u organizaciji za crowdfunding segmenta.

U sklopu Coworking zone smještene na cca 800 m2 bivšeg TKZ pogona (Lauba) u srijedu 13. svibnja.

12:00h
Crowdfunding MATERCLASS: “Hands-on crowdfunding” Luka Piškorič & Jan Kikelj (Slovenia Crowdfunding).

U samo nekoliko godina njihova zajednica proizvela je zavidan broj uspješnih crowdfunding kampanji koje su prikupile više od 2 milijuna dolara. Radionica u fokus stavlja razne primjere, proces pripreme i vođenja crowdfunding kampanje te sve najčešće greške i trikove potrebne za uspjeh. Predviđen je rad u grupi do 15 sudionika, dio s pitanjima i odgovorima, a također su predviđene i kratke konzultacije vezane uz konkretni projekt za sve one koji planiraju lansirati crowdfunding kampanju.
Prijaviti se možete ovdje ►http://bit.ly/1JCUtrv

Za čitatelje bloga Crowdfunding.hr osiguran je dodatni popust od 50%. Iskoristite popust koristeći ključnu riječ “kickstarter” za 3 prijava za Masterclass.

Za one najkreativnije i koji već imaju spremnu ideju za crowdfunding kampanju, nudimo i 1 besplatnu ulaznicu za Masterclass. Sve što trebate napraviti je na Facebook stranici Crowdfunding.hr ostaviti u komentaru 3 rečenice o svom projektu. Najkreativniji projekt osvaja ulaznicu.

16:00h
Predstavljanje: Crowdfunding akademija

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće BRODOTO organiziraju Crowdfunding Academy te pozivaju udruge, zadruge, općine i gradove, start-up tvrtke, poduzetnike, obrtnike i sve građane sa zanimljivim i inovativnim projektima da se do 15. svibnja 2015. prijave za besplatne edukacije o crowdfundingu.

17:30h
Tematska diskusija (kružok): “Let’s talk about crowdfunding

Gdje je crowdfunding danas?” – Hrvoje Hafner, Crowdfunding.hr
Od ideje do uspješne crowdfunding kampanje” – Vitastiq – Ivis Burić (15min)
Work in progress” – live Kickstarter campaign – Hrvoje Kordić (10 min)
I ja imam projekt za crowdfunding” – Baggizmo – Ladislav Jurić (5 min)
Kružok: Ivis Burić (Vitastiq), Hrvoje Kordić (Vaults), Ladislav Jurić (Baggizmo), Miroslav Šuvak (Nova Runda) i Hrvoje Hafner (Crowdfunding.hr)

O sudionicima:

tdzg-hafHRVOJE HAFNER
Vodeći hrvatski crowdfunding stručnjak. O crowdfunding industriji piše na ovom blogu, a redovito sudjeluje i savjetuje pokretače crowdfunding kampanja u kojima je do sada prikupljeno preko milijun kuna.

 

 

 

tdzg-ivisIVIS BURIĆ
Najmlađe lice u svijetu marketinga i odnosa s javnošću i osoba za koju se ne može pretpostaviti koliko daleko će dogurati. Već s 19 godina radi na svjetskim projektima za Chevrolet i General Motors. Od kraja prošle godine je na funkciji PR i komunikacijskog managera za najuspješniji hrvatski start-up projekt Vitastiq te Imago reklamnu agenciju. Upravo je s Vitastiq PR komunikacijom nominirana za ovogodišnji Grand PRix za najbolju digitalnu PR komunikaciju. Nedavno je MediaMaketing dao Ivis velik kredibilitet u struci učinivši je glavnom dopisnicom za Hrvatsku.

tdzg-kordicHRVOJE KORDIĆ
Nezavisni je game developer. Svoju strast prema igrama usmjerio je u razvoj vlastitih projekata zajedno sa nekoliko istomišljenika. Kao član kreativnog tima 4Hogs aktivno je sudjelovao na razvoju njihovih igara između kojih je kartaška igra Vaults koja je u ovome trenutku na Kickstarteru.

 

 

tdzg-ladislavLADISLAV JURIĆ
Osnivač brenda Baggizmo, pametne i originalne torbe za tehnološke predmete koje uvijek imate sa sobom, a čije se financiranje planira putem crowdfundinga. Suosnivač WhoHack hackatona koji se ove godine održava po 5 put u Rijeci.

 

 

tdzg-suvakMIROSLAV ŠUVAK
Craftbeer ambasador i suosnivač Nova Runda domaće craft pivovare djelomično financirane putem crowdfundinga. Jedan od redovitih podržavatelja crowdfunding projekata koji je svoja iskustva podjelio sa čitateljima ovog bloga.

 

 

.

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑