Projekti

Objavljeno 11. 11. 2014. | Piše: Hrvoje Hafner

DriveAngel je aplikacija koja vam sama pomaže u prometu

Aplikacija DriveAngel i njezin eko sustav, proizvedeni u Hrvatskoj, omogućit će brzo informiranje i skratiti vrijeme izlaska hitnih službi na intervenciju u slučaju nesreće.

Tim okupljen oko ovog domaćeg proizvoda DriveAngel jučer je pokrenuo crowdfunding kampanju na Indiegogo platformi kako bi prikupili dodatnih 35.000$ koji su im potrebni za izlazak na globalno tržište ali i kao promotivnu kampanju onoga što rade.

DriveAngel prati korisnika dok vozi automobil te na temelju promjene brzine, buke u vozilu i drugih parametara detektira ako dođe do prometne nezgode i šalje poziv za hitnu pomoć, policiju, vatrogasce ili pomoć na cesti. To je mobilna aplikacija za iOS i Android operativne sustave, a uskoro i za Windows Phone.

 

Osnivač tvrtke DriveAngel, Vlatko Fras, za Crowdfunding.hr otkrio je da je za ovu crowdfunding kampanju odlučio angažirati inozemnu agenciju koja se specijalizirala za grupno financiranje.

Budući da je cijena osnovne nagrade za sudjelovanje u kampanji 8$, za osobnog anđela koji će biti obavješten u slučaju nezgode, ekipu očekuje 45 dana borbe za svakog sufinancijera.

Specijalno za ovu crowdfunding kampanju, DriveAngel je u partnerstvu sa tvrtkom Kenu, specijaliziranu za proizvodnju držača pametnih telefona i tableta, ponudio Kenuov držač za automobil Airframe.

I vi možete pomoći uplatom na DriveAngel @ Indiegogo

Tagovi: , , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑