Projekti

Objavljeno 24. 03. 2015. | Piše: Hrvoje Hafner

Domaća fantasy avantura Land of Arcadia postat će web serija

Iz radionice braće Habljak spontano se okupila šarolika ekipa i odlučila snimiti web seriju inspiriranu mitologijama starog svijeta na lokacijama u okolici Zagreba. A kako bi pokrili troškove produkcije pokrenuli su crowdfunding kampanju.

Land of Arcadia je fantasy avantura s primjesom elemenata iz SF-a i steampunka producirana u obliku web serije. Serija je inspirirana mitologijama staroga svijeta te će se svidjeti svim ljubiteljima filmova, serija i igara kao što su Gospodar prstenova, Warcraft, Elder Scrolls i Stargate Atlantis.

Želimo istraživati neke drevne, no još uvijek aktualne tematike, poput važnosti ljudskih prava i slobode, istine, zajedništva i suradnje – sa naravno svom misterijom, magijom i akcijom koja ide uz to. Izjavio je glavni kamerman u timu Tomislav Plavšić za Crowdfunding.hr

Imamo iskustva radeći ovakve stvari, od rada na televiziji, emisijama, kratkim filmovima, izrade igara, animacije i sudjelovanja na LARP-ovima. Svi smo se nekako našli u radioni braće Habljak, gdje nam se nalaze svi alati i gdje se inače okupljamo. Ivan Kalinić, Filip Palčić, ja i ostala ekipa radimo zajedno ispred brenda Rune Gear spontano privučeni dobrom atmosferom i ludim idejama, dodaje Tomislav.

landoafarcadia

Brainstorming nove web serije Land of Arcadia // Indiegogo

 Medvednica kao scenografija

Pošto živimo u Hrvatskoj, sve lokacije koje bi mogli poželjeti za fantasy svijet su nam unutar maksimalno par sati vožnje. Naša zemlja puna je fantastičnih mjesta. Dvoraca, utvrda, špilja, vodopada, najljepših plaža. To sve namjeravamo iskoristiti za snimanje mitske Arkadije. No za prvih nekoliko epizoda dovoljno nam je Sljeme, Medvedgrad i bliža okolica Zagreba.

Web serija je novi format u svijetu, svrha mu je omogućiti neovisnim filmašima poput nas da kroz donacije od ljudi putem interneta zadržimo svoju kreativnu slobodu. Za sad, svaka epizoda trajat će između 5-10 minuta, te izlaziti otprilike jednom mjesečno.

Kako bi pokrili troškove produkcije odlučili su pokrenuti crowdfunding kampanju na Indiegogo platformi u kojoj trebaju prikupiti 20.000$.

Prvu epizodu pod imenom “A warrior’s return” možete pogledati na njihovom Youtube kanalu.

 

Link na kampanju: Land of Arcadia @ Indiegogo

Tagovi: , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑