Novosti

Objavljeno 17. 10. 2013. | Piše: Hrvoje Hafner

FlyKly – Smart Wheel: Još jedan uspješan projekt Slovenske crowdfunding inicijative

FlyKly je lagan, visoko učinkovit asistent kod pedaliranja kojeg je moguće ugraditi na bilo koji bicikl proizašao iz garaže slovenskog coworkera Niko Klansek iz Coworking Slovenia inicijative koji je o svojim crowdfunding projektima na ovogodišnjem Danu D u organizaciji Coworking Hrvatska prenosio svoja iskustva.

Riječ je o zadnjem kotaču koji se sastoji od elektromotora i lako zamjenjivih baterija s kojim je moguće doseći brzine od 25km/h sa vremenom autonomije od 50km, a težak je samo 4 kilograma.

Rad na projektu

Niko je još 2011 na američko tržište plasirao svoj prvi elektro bicikl i neprestano razmišljao o načinima na koji je moguće napraviti inovaciju električnih bicikala. Skicirao je rani koncept zajedno sa timom inženjera, dizajnera i developera kako bi izradio prototip koji je bio gotov početkom godine.

FlyKly aplikacija

Uz Smart Wheel ide i aplikacija za smartphone kojom ga je moguće upravljati i kontrolirati, a podržani su Android i iPhone telefoni ali i najveći Kickstarterov uspjeh Pebble Watch.

Putem aplikacije je moguće podestiti tempomat kojim namještate željenu brzinu vožnje, možete zaključati kotač i tako onemogućiti krađu bicikla, a ako vam ga i ukradu, putem ugrađenog GPSa ga je lako locirati.

FlyKly Smart Wheel je moguće kontrolirati kroz mobilnu aplikaciju

Kampanja na Kickstarteru

Niko je kampanju pokrenuo jučer i za manje od 24 sata prikupio više od 75.000 dolara od traženih $100.000 koliko mu je potrebno da pokrene proizvodnju. Early bird ste mogli ugrabiti za $550 ali prvih 100 komada je planulo u kratkom roku tako da za iznos od $590 dolara Smart Wheel FlyKly može biti vaš ako ih podržite u kampanji.  Narudžba sirovina za proizvodnju i sama proizvodnja kreću nakon Kickstarter kampanje, a isporuka prvih primjeraka očekuje se u svibnju 2014.

O FlyKly pametnom kotaču u ovom kratkom roku već su pisali mnogi mediji poput Mashable, Slashgear, Ubergizmo, Fast Company, Gizmodo i Engadget što znači da je riječ o dobro pripremeljnoj kampanji u kojoj su novinari i blogeri imali priliku i sami testirati njihov proizvod.

CIjeli tim koji je radio na FlyKly Smart Wheel proizvodu.

Crowdfunding Slovenia

Ovaj projekt je još jedan u nizu projekata proizašlih iz slovenske crowdfunding radionice okupljene oko Coworking Slovenia inicijative. Njihovi uspješni projekti poput LL Stol, ONDU Pinhole, Musguard i Lumu rezultat su suradnje kreativnih pojedinaca koji se međusobno podupiru. Još jedan njihov projekt upravo u ovom trenutku čeka odobrenje Kickstartera. Stay tunded.

Kampanju pogledajte ovdje: FlyKly – Smart Wheel

Tagovi: , , , , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.2 Komentara za FlyKly – Smart Wheel: Još jedan uspješan projekt Slovenske crowdfunding inicijative

  1. Pingback: S3TR - električno urbano vozilo - Crowdfunding.hr

  2. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑