Projekti

Objavljeno 28. 09. 2013. | Piše: Hrvoje Hafner

Gostovanje Muzeja prekinutih veza u SADu

Za Muzej prekinutih veza u Zagrebu znaju već i ptice na granama. To je jedan od najposjećenojih muzeja u Zagrebu koji svojim postavom dovodi u pitanje svaku ustaljenu percepciju onoga što bi muzej trebao biti.

Od 2006. godine, kada je otisnut prvom završenom pričom idejnih začetnika Olinke Vištice i Dražena Grubišića, mali se umjetnički projekt iz neopterećene kreativnosti razvio u danas već svjetski poznati Muzej prekinutih veza.

Izbor iz zbirke od više stotina prikupljenih donacija čini stalni postav Muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu unutar barokne Kulmerove palače koji otvoren je za posjetitelje od listopada prošle godine, a jedinstvenost, originalnost i smjelost postava Muzeju su osigurali nagradu Kenneth Hudson 2011. za najinovativniji muzej u Europi, dodijeljenu od Europskog muzejskog foruma.

Međutim da je Muzej u proljeće 2011. na Kickstarteru pokrenuo crowdfunding kampanju kako bi gostovali u američkom gradu Houston malo tko zna. Prikupili su nešto više od 2.000 dolara kako bi pokrili transportne troškove izložbe.

muzej_prekinutih_veza_2

Osim novčanih donacija, ovaj muzej prikuplja i donacije predmeta koje mogu postati dijelom postava. Sve što trebate napraviti je popuniti obrazac na njihovoj stranici sa vašom pričom o samom predmetu.

Kampanju pogledajte na: Muzej prekinutih veza @ Kickstarter

Tagovi: ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑