Novosti

Objavljeno 08. 12. 2014. | Piše: Hrvoje Hafner

Indiegogo testira osiguranje za podržavatelje

Grupno financiranje sa sobom nosi određeni rizik. S jedne strane lažne kampanje koje su često rano otkrivene od strane korisnika, pa do kampanja u kojima njihovi pokretači nisu dorasli zadatku koji su si zadali. Posljedica takvih kampanju su ne isporučene nagrade ljudima koji su ih podržali. Indiegogo je odlučio uhvatiti se u koštac sa ovim problemom koji je okarakteriziran kao jedan od najvećih problema financiranja projekata putem crowdgundinga.

Testiranje osiguranja

Tvrtka je na svojoj platformi odlučila testirati naknadu ‘Neobaveznog osiguranja’ koju podržavateljii projekta mogu uplatiti kako imali pravo na povrat uloženog u slučaju da se nagrada koja im je obećana ne isporuči nakon tri mjeseca od procjenjenog datuma isporuke.

Osiguranje se testira na projekatu narukvice za upravljanje strestom Olive gdje se podržavateljima nudi miran san za dodatnih 15$ u slučaju da odluče podržati kampanju uplatom od 129$ za sam proizvod.

Indiegogo je potvrdio za TechCrunch da provodi test, ali je odbio detaljnije komentirati planove za ovakvo osiguranje.

Indiegogo prednjači u inovacijama

Još je u rujnu Indiegogo predstavio opciju ‘Trajnog financiranja’ koja omogućuje uplate projektima čak i nakon isteka standardnog vremenskog okvira od 30 dana koji se obično nudi na crowdfudning platformama. Jedna od domaćih kampanja koja je dio ovog probnog perioda je 1000 dana proljeća Tomislava Perka.

Iako je Indiegogo često smatram kao B opcija za crowdfunding, ovakvim inovacijama svakako zadaje ozbiljan udarac svojem najvećem konkurentu Kickstarteru koji na tom polju, čini se, stagnira.

Tagovi: , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Jedan komentar za Indiegogo testira osiguranje za podržavatelje

  1. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑