Najava

Objavljeno 18. 08. 2015. | Piše: Hrvoje Hafner

Kako spojiti Lean i Crowdfunding? Društvenom igrom!

Društvene igre su popularna kategorija na Kickstarteru, a kroz igru se najlakše uči, pa nije čudno da autori novih modela poslovanja pokušavaju progurati jednostavne alate za učenje vlastite metodologije.

Lean startup metodologija bazira se na validiranom učenju, učenju koje proizlazi iz eksperimenata koje pokretači startupa rade kako bi bolje shvatili poslovni model svojeg startupa. Pitchanje ideje pred ljudima je jedan od načina testiranja ideje. Mogući korisnik, kome je pitchana ideja, može dati direktan feedback osnivaču, kazati mu sviđa mu se ili ne ideja i bi li koristio proizvod/uslugu. Rekao nam je Miro Hegedić organizator radionice koja povezuje crowdfunding i Lean, a koja će se održati u Impact HUB Zagreb 25.8. u 18h.

U Zagreb dovodimo Torea Rasmussena iz Norveške koji će podijeliti sa svima zainteresiranima svoju priču o neuspjehu i uspjehu na Kickstarteru.

Njegov je projekt Playing Lean bio uspješno financiran u samo 10 sati od početka kampanje, a završio s 500% prikupljenih sredstava na dan 13. lipnja 2015. To je trenutno društvena igra s najvećim iznosom prikupljenih sredstva putem rowdfunding kampanje u Skandinaviji.

Lean crowdfunding

Lean startup možemo pomoći kod crowdfunding kampanje u određivanju target skupine. Smatram da bi se trebalo prije same kampanje već trebao odrediti i testirati target, te proizvod/usluga prilagoditi njemu, kroz Lean eksperimente. Dodaje Miro.

Svi koji žele doći na radionicu mogu se besplatno prijaviti putem Entrio sustava.

 

Tagovi: , , , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Jedan komentar za Kako spojiti Lean i Crowdfunding? Društvenom igrom!

  1. Milan Papulic napisao:

    Postovani,

    Pratim zbivanja vezano za crowdfunding, i koliko mogu da vidim u Hrvatskoj se dosta radi u toj oblasti. Na zalost nisam uspio da vidim da je pokrenut neki portal i da se projekti i ideje negdje prezentuju i da se moze pitch-ovati ( ne znam odgovarajucu rijec na nasem jeziku ). Moje pitanje je da li ce biti video konferencija na ovu temu kako bih mogao prisustvovati.

    Pozdrav iz Beograda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑