Projekti Legends of Dawn @ Kickstarter

Objavljeno 25. 09. 2013. | Piše: Hrvoje Hafner

Legends of Dawn

Ambiciozni domaći RPG projekt Legends of Dawn, koji nam dolazi iz zagrebačkog studija Dreamatrix, pred sam kraj razvojnog procesa ove video igre odlučio se za crowdfunding kampanju.

Dreamatrix jedan je od najstarijih studija za razvoj igara u Hrvatskoj čiji su osnivači Marko Banjac i Dino Potrebica. Rekli su kako već 4 godine rade na razvoju ove igre i kako su se odlučili za crowdfunding kako bi pokrili dio troškova za produkcije igre ali i kako bi marketinški testirali svoj proizvod. Želja im je bila da Legends of Dawn dospije na vrh Steamovog Greenlighta kako bi dobili pristup što većem tržištu računalnih igara.

Marko Banjac // Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL

Marko Banjac // Foto: ‘Anto Magzan/PIXSELL

Zacrtali su cilj od 25.000 dolara, a na kraju prikupili preko 46.000 sa skoro 2000 donatora. Legends of Dawn je ujedno postao i prva hrvatska igra koja je financirana putem crowdfundinga. Za financijere su pripremili dovoljno paketa čije se cijene kreću od 5 do 2.500 dolara iako za ove najskuplje nije bilo zainteresiranih.

Kampanju pogledajte na: Legends of Dawn @ Kickstarter

Tagovi: , , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.3 Komentara za Legends of Dawn

  1. Pingback: Društvena igra Machina Arcana - novi hrvatski crowdfunding rekord - Crowdfunding.hr

  2. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

  3. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑