Projekti

Objavljeno 26. 05. 2015. | Piše: Hrvoje Hafner

Organ Vida – 7. Međunarodni festival fotografije

Fotografski projekti imaju posebno mjesto na crowdfunding platformama. Stoga nije čudno da festival posvećen upravo fotografiji traži podršku putem Kickstartera.

Prošlogodišnji domaći crowdfunding hit bio je foto putopis Olega Maštruka u seriji “Without People” koja je prikupila preko 10.000$.

Međunarodni festival fotografije već sedmu godinu zaredom organizira fotografska udruga Organ Vida koju čini kreativni tim mladih profesionalca i freelancera, a kojima je cilj promicanja i promišljanja fotografskog medija u širem društvenom kontekstu. Za 7. izdanje odlučili su se pozvati publiku da im pomogne putem crowdfunding kampanje.

Da se cilj festivala iz godine u godinu ostvaruje, dokazalo je više od 150 predstavljenih umjetnika te velika međunarodna publika koja svake godine prati i posjećuje festival, a prijave na natječaj dolaze iz preko 50 zemalja svijeta.

Festival se održava svake godine u rujnu te u Zagrebu okuplja značajna imena sa svjetske fotografske scene kako bi pojačao međukulturalni dijalog. Na nekoliko lokacija i tijekom dva tjedna festival nudi pregršt fotografskih izložbi, stručno-teorijskih predavanja i panela o suvremenoj fotografiji, razgovora s umjetnicima, (edukativnih) radionica, pregleda portfolia, koncerata. Festivalu prethodi natječaj koji svake godine ima svoju temu, a ovogodišnji problematizira granice.

Festivalsko izdanje i sav njegov sadržaj realizirat će se upravo pod okriljem „Granica“ od 3.09. do 18.09. u Galeriji Klovićevi dvori.

Pokretači crowdfunding kampanje za festival planiraju prikupiti 9.500 kanadskih dolara kako bi pokrili troškove organizacije, a pripremili su i zanimljive nagrade za podržavatelje poput specijalno dizajniranog izdanje tenisica OV by Borovo Startas, mogućnost pohađanja vrhunskih radionica, večera s pozvanim umjetnicima i organizacijskim timom ili nekoliko dana boravka u Zagrebu za vrijeme festivala i privatna vodstva kroz sve festivalske izložbe.

Ubrzo nakon pokretanja kampanje projekt je proglašen kao “Staff pick” od strane osoblja Kickstartera zbog svoje iznimne kvalitete.

Link na kampanju: Organ Vida @ Kickstarter

Tagovi: , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑