Projekti

Objavljeno 03. 12. 2014. | Piše: Hrvoje Hafner

Riječki bend Rolin Humes želi u Memphis

Riječki bend Rolin Humes crowdfundingom želi osigurati sudjelovanje na međunarodnom Blues Challenge festivalu u američkom  Memphisu.

Bend Rolin Humes je dugogodišnja ideja Roberta Jamesa Hudulina koji piše pjesme za bend te svira klavir i pjeva, a službeno su osnovani 2011. kada su mu se pridružili Nikola Smiljanić na gitari i Emil Bišćan na bassu te nedavno i Matej Smiljanić za bubanjevima.

Bend je do sada snimio jedan album pod nazivom ”Rolin Humes welcomes you to the Penultimate Supper 6/8”. a krajem studenog bi trebali započeti snimanje za drugi album čije se izdanje očekuje na proljeće.

rolinhumes1

Rolin Humes pozira ispred svog prvog jumbo plakata // foto: Rolin Humes facebook page

Nakon što su pobjedili na nekoliko natjecanja i festivala na kojima su sudjelovali (Croatian Blues Challenga, Castrafona, Royal Music Fest u Cetinju, Greenvile festival Berlin, Turbina Demo Festa, Demonstratora, Ballantines music creation) i nakon više od 50 održanih koncerata u ovoj godini bend se pripremio za snimanje drugog albuma koje je upravo u tijeku.

Upravo zbog uspjeha koji je bend do sada polučio dobili su pozivnicu za sudjelovanje na međunarodnosm Blues Challange festivalu na kojem bi trebali predstavljati hrvatsku u Memphisu u saveznoj državi Tennessee u SADu koji će se održati 20- do 24. siječnja 2015.

Nedostatak financija potrebnih za sudjelovanje na festivalu potaknuo je dečke iz benda da pokrenu crowdfunding kampanju kako bi pokrili troškove puta, smještaja i glazbenog studija u kojem bi snimili i producirali novi album. Emil Bišćan je kratko za Crowdfunding.hr prokomentirao kampanju:

Odlučili smo se za crowdfunding jer smo osvojili prvo mjesto na Croatian Blues Challenge-u, te bi trebali ići u Ameriku predstavljati Hrtvatsku na International Blues Challenge. Novaca za put nemamo, a predstavljanje Hrvatske u Americi je opravdan razlog zbog kojega bi ljude mogli tražiti financijsku potporu. Priprema za kampanju je bila veoma užurbana i improvizirana jer smo stvarno bili u škripcu sa vremenom i desilo se da nam se puno obaveza nakupilo u isto vrijeme u isto vrijeme, a taman smo ulazili u studio kako bi snimili novi album.

Kako bi ostvarili svoj cilj potrebno im je 5.000 dolara, a svima koji im pomognu zauzvrat će dobiti album, majice ali i privatni koncert.

Link kampanje: Rolin Humes @ Indiegogo

rolinhumes2

Tagovi: , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑