Projekti

Objavljeno 25. 09. 2013. | Piše: Hrvoje Hafner

Simavision – Aura vašeg televizora

Simavision je uređaj temeljen na LED rasvijeti koji proizvodi ambijentalno svijetlosni efekt u stvarnom vremenu na vašem televizoru. Jednosvatno se priključuje na računalo, radi bežično te projicira svijetlo iza vašeg ekrana dajući vam novu vizualnu dimenziju dok gledate svoju omiljenu seriju, film, glazbeni spot ili pak igrate računalnu igru.

Simavision je proizvod iz male tvrtke e-Radionica iz Đakova koju vodi gimnazijalac David Zovko. Kaže kako je rad na prototipu trajao 6 mjeseci, a posebno pozornost obratili su na patent riješenja jer već postoje slična riješenja. Izračunali su proizvodne troškove za minimalnu količinu i procijenili da im treba 42.000 dolara kako bi krenuli u proizvodni proces.

David se odlučio za crowdfunding platformu Kickstarter koja je dobar izbor za napredne tehnološke proizvode.

e-Radionica

Davod Zovko i e-Radionica iz Đakova

Kampanja je nakon početnog uspjeha i prikupljenih dvadesetak tisuća dolara ipak prekinuta. Razlog tome je što se nedugo nakon pokretanja  Simavision crowdfunding kampanje na Kickstarteru pojavila kampanja za sličan proizvod Lightpack koji je na američkom tržištu imao puno jaču i kvalitetniju marketinšku kampanju te u vrlo kratkom vremenu prikupio i više od zacrtanog cilja od 200.000 dolara.

Kampanju pogledajte na: Simavision @ Kickstarter

Tagovi: , , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.3 Komentara za Simavision – Aura vašeg televizora

  1. Pingback: Crowdfunding tribina: Kako do novca za vaše kreativne ideje? - Crowdfunding.hr

  2. Pingback: Na crowdfunding tribini domaći pokretači ispričali svoja iskustva - Crowdfunding.hr

  3. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑