Projekti

Objavljeno 13. 04. 2017. | Piše: Hrvoje Hafner

Skull Port nova društvena igra dokazanog zagrebačkog studija 4hogs

Zagrebački studio za društvene igre 4hogs iza sebe već ima dvije uspješne crowdfunding kampanje za kartaške igre. Sada su napravili igru na ploči.

4hogs mala je izdavačka kuća iz Zagreba koju su pokrenula 4 prijatelja. Prvi njihov projekt koji iz izašao na Kickstarteru bila je kartaška igra Vaults za koju su od 600 podržavatelja prikupili gotovo 15.000$. Sa ekspanzijom Deadbolt izašli su prije godinu dana i prikupili gotovo 10.000$.

Vaults i ekspanzija Deadbolt danas su dostupni na domaćem tržištu u dućanima Carta Magica ali i na talijanskom tržištu gdje imaju dogovorene distributere.

Hrvoje Kordić i Ivan Ferenčak nakon zadnje kampanje počeli su raditi na novoj društvenoj igri na ploči Skull Port.

Skull Port

Skull Port je gusarska igra s kockicama. U osnovi je vrlo slična Jambu. Igrači bacaju kocke i preuzimaju kontrolu nad flotom gusarskih brodova i lukom.

Može ju igrati 2 do 4 igrača u kojoj svaki igrač preuzima ulogu notornog gusarskog kapetana s ciljem da postane gusarski kralj.

Društvena igra Skull Port

Igru su prvi put predstavili na najvećem europskom sajmu društvenih igara u Essenu, te nekim od domaćih sajmova.

“Prezentirali smo igru na najvećem sajmu igara na svijetu i prikupljali potencijalne podržavatelje. Održavali smo kontakt s postojećim podržavateljima iz prošlih kampanja i naravno bili prisutni na društvenim mrežama.” Rekao nam je Hrvoje o pripremama za novu crowdfunding kampanju.

Hrvoje napominje kako će cijela igra Skull Port biti proizvedena u EU.

“Iako tvornice u Kini imaju svoje prednosti, tvornice u EU jamče vrhunsku kvalitetu i tome težimo.” dodaje Hrvoje.

Ako odlučite podržati kampanju za 33$ možete dobiti primjerak njihove nove igre Skull Port.

Link na kampanju: Skull Port @ Kickstarter

Tagovi: , , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑