Projekti

Objavljeno 28. 09. 2013. | Piše: Hrvoje Hafner

Travabled – portal i aplikacija za putnike s poteškoćama u kretanju

Travabled je hrvatski online savjetnik i servis za rezervaciju namijenjen putnicima s poteškoćama u kretanju.

Svijet bez barijera moto je Travableda, online servisa koji će biti putnički savjetnik za ljude s poteškoćama u kretanju, ali sa savjetima i uputama koje su pisali oni sami. To će biti prvi takav alat preko kojeg će se i moći obaviti rezervacije, a njegov autor je Zagrepčanin Stipe Splivalo (37), koji i sam boluje od kalpainopatije, vrste mišićne distrofije.

Na realizaciji Travableda radi već tri godine, a pomažu mu susosnivači Tomislav Križić, koji je zadužen za sadržaj, te Petar Pavić, koji se brine o marketingu i razvoju poslovanja. Web stranica Travabled.com trenutno se testira i priprema se baza za probno korištenje na hrvatskom tržištu.

Stipe se odlučio za crwodfunding platformu Indiegogo na kojoj je htio prikupiti 19.200 dolara. Nažalost uspio je prikupiti tek oko 2.000 što mu neće biti dovoljno da pokrije sve troškove platforme. Najveći dio odnosi se na kreiranje sadržaja koji bi putnicima omogučio pristup informacijama na turističkim o prilagođenosti turističkih mjesta za osobe s poteškoćama u kretanju.

stipe-travabled

Osnivač Stipe Splivalo ( lijevo) i Tomislav Križić, koji je zadužen za sadržaj (desno) // Foto: Jutarnji.hr

Kampanju pogledajte na: Travabled @ Indiegogo

Tagovi: , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑