Projekti

Objavljeno 04. 11. 2014. | Piše: Hrvoje Hafner

Udruga Šapica crowdfundingom gradi sklonište za životinje

Humanitarna crowdfunding kampanja za udrugu Šapica u samo 2 dana prikupila 50% traženog iznosa. Kampanja je pokrenuta kako bi se dovršila gradnja skloništa za napuštene životinje u općini Bistra.

Azil o kojem je udruga Šapica ranije brinula, a koji se nalazio u Dubravici, zatvoren je zbog neadekvatnosti prostora, blizine naselja te loših uvjeta za za životinje.

Volonteri su svojim dobrovoljnim radom te dosadašnjim donacijama, u visini od preko 150.000 kuna, uspjeli unajmiti zemljište od 8.000 m2 na području općine Bistra te sagraditi veći dio prve faze skloništa za životinje. Za dovršenje prve faze azila potrebno je još 50.000 kuna.

Tih 50.000 kuna udruga Šapica u suradnji s volonterima iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, pokušat će namaknuti putem nedavno pokrenute Indiegogo crowdfunding kampanje. Sredstva će se iskoristiti za dovršenje prve faze azila za napuštene životinje na području Zagrebačke županije, konkretno grada Zaprešića i 7 okolnih općina.

Iako je kampanja sklepana na brzinu i bez puno razmišljanja čini se da već daje rezultate. U samo 2 dana prikupljeno je pola traženog iznosa, a akciji se pridružio poduzetnik Saša Cvetojević čija će tvrtka Insako d.o.o. donirati 1 kilogram hrane za životinje za svako djeljenje kampanje direknto sa njegovog facebook profila.

Pomozite im svojom uplatom na Help build animal shelter @ Indiegogo

Tagovi: , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑