Novosti

Objavljeno 21. 03. 2014. | Piše: Hrvoje Hafner

Video igra The Red Solstice na Kickstarteru

Nakon što je domaća video igra The Red Solstice prije dvije godine neuspješno pokušala prikupiti novac na Indiegogo, vratila se ispolirana, nabrijana i PRom kvalitetnije pripremljena za Kickstarter. U samo par sati prikupila je 10% traženog iznosa.

The Red Solstice je taktička igra za 8 igrača smještena na Marsu u dalekoj budućnosti. 200 godina nakon evakuacije Zemlje koju je poharao virus, igrač počinje igru kao član Alpha Squada koji je poslan na zadatak istražiti zašto je došlo do gubitka električne energije i komunikacije s glavnom kolonijom Tharsis na Marsu, a glavni cilj igre je preživjeti.

Pod upravljačkom palicom Hrvoja Horvateka, koji je okupio sjajan tim koji čine Davor Ivanuš, Gregory Hlavac, Vjeko Koščević, Danijel Ribić i Daniel Mandić, i vlastitim brednom Ironward koji je izdavač igre The Red Solstice, igra je u razvoju više od 4 godine. Ono što je krenulo kao studentski projekt preraslo je u dobar posao.

Sada su u završnoj fazi i potrebno je napraviti završno poliranje, napominje Hrvoje.

Igra je u završnoj fazi, ovisno o uspjehu Kickstarter kampanje treba nam još okvirno četiri mjeseca da ju dovršimo i pripremo za izlazak.

Zbog nedostatka financija Hrvoje se odlučio 2012. završetak razvoja igre financirati putem crowdfundinga i to koristeći Indiegogo platformu. Tadašnji cilj bio je 10.000 dolara ali je u kampanji prikupljeno tek 2.746$.

Indigogo je imao izuzetno slabu penetraciju na tržištu u to vrijeme pa je samim time i dao znatno lošiji rezultat, no u to vrijeme radi veličine tima nismo uspjeli adekvatno pripremiti i interancionalnu PR kampanju nužnu za uspjeh.

Kickstarter kampanja

Mnogi pokretači kampanja odlučuju se za Indiegogo jer je otvoreniji i mogu se prijaviti projekti iz cijelog svijeta. Kako ste vi dospjeli na Kickstarter?

Radi se o suradnji s vanjskim partnerom s kojim u suradnji odrađujemo administrativni dio kampanje.

Ovog puta kampanja je puno bolje pripremljena, pritom ne mislim samo na landing page projekta na Kickstarteru već i vidljivost u medijima. A i činjenica da ste u sat vremena prestigli iznos koji ste zadnji put prikupili na Indiegogo govori tome u prilog.

Naučili smo da je potrebno jasnije komunicirati svoje ciljeve, bitna razlika je da smo i sada pred kraj samog razvoja igre što nam daje znatno više na vjerodostojnosti. Ovaj put smo i sasvim drugačije i ozbiljnije pristupili PR komunikaciji i izgradnji same kampanje na Kickstarteru.

Profesionalna PR kampanja

Katkad je u kampanji važno angažirati profesionalce, pogotovo sa specifične tržišne niše, a jedna od njih je i gaming industrija. Velika je konkurencija na tržištu, i dosta velikih studija shvatilo je moć Kickstartera. Upravo Gaming kategorija ima najviše projekata u kojima je prikupljeno preko milijun dolara na Kickstarteru. U razgovoru, Hrvoje mi je potvrdio da su se ovog puta odlučili angažirati regionalnog stručnjaka sa iskustvom u PRu u svjetskoj gaming industriji.

Kampanju za The Red Solstice možete pogledati ovdje: The Red Solstice @ Kickstarter

Tagovi: , , ,


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.2 Komentara za Video igra The Red Solstice na Kickstarteru

  1. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

  2. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑