Vodič Vodič za crowdfunding

Objavljeno 07. 02. 2018. | Piše: Hrvoje Hafner

Vodič za crowdfunding

Po prvi put na jednom mjestu saznajte sve o grupnom financiranju. Uz ovaj jednostavan vodič za crowdfunding vodimo vas korak po korak do uspješne kampanje i analizaramo domaće uspješne projekte.

Vodič za crowdfunding

Grupno financiranje odnosno crowdfunding sve se više koristi u Hrvatskoj za poduzetničke,
umjetničke, humanitarne i aktivističke projekte. Kako bi vam olakšali pripremu crowdfunding kampanje autor ovog bloga Hrvoje Hafner u suradnji sa udrugom SMART iz Rijeke izradili su priručnik Vodič za crowdfunding.

Na 40 stranica nalaze se detaljne upute za pokretače zajedno sa savjetima i iskustvima domaćih uspješnih pokretača crowdfunding kampanja.

Podsjetimo, nedavno istraživanje provedeno u Hrvatskoj pokazuje da je do sada u Hrvatskoj na ovaj način prikupljeno preko 13 milijuna kuna za različite projekte.

Priručnik je nastao u suradnji sa udrugom SMART iz Rijeke koja je prepoznala sve veći interes organizacija civilnoga društva i šire javnosti za crowdfundingom kao alatom prikupljanja sredstava za oživotvorenje različitih ideja i provedbu projekta za opće dobro.

Izrada je provedena kroz aktivnost u okviru projekta „Filantropija – Oslonac održivih zajednica“ kojeg financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge posvećen upravo toj temi.

„Ideja je bila da kroz spomenuti projekt radimo na promociji crowdfundinga, ali i prenošenju osnovnih znanja i vještina koje su potrebne u pokretanju i provedbi kampanja grupnog financiranja kroz tekstove, infografike, interaktivne radionice i mentorstvo, te kraću video prezentaciju i ovu publikaciju. Projekt se polako privodi kraju, mislimo da je super da iza njega ostaju materijali koji će poslužiti kao referentna točka za sve one koji će se u budućnosti odvažiti na pokretanje vlastitih kampanja. Posebno onih  usmjerenih na postizanje neke općekorisne svrhe i rad za opće dobro.“ Rekao je Igor Bajok iz udruge SMART.

Pogledajte što piše u vodiču -> Vodič za crowdfunding


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑