Projekti

Objavljeno 06. 11. 2013. | Piše: Hrvoje Hafner

Why Knot?

Why Knot ? je jednostavan dodatak vašim slušalicama koji garantira da se one više nikada neće zapetljati bez obzira gdje ih držali i kako ih spremali.

Radi se o projektu mladog inovatora Mladena Šimića kojemu je ideja o gadgetu koji bi omogućio da se slušalice više nikada ne zapetljaju sazraijevala oko godinu dana. Međutim, nije znao kako da pokrene posao oko svog izuma sve dok mu bratić nije rekao za crowdfunding.

Zajedno sa Livijom Stanišić, koja je zadužena za internet marketing projekta, poprilično brzopleti i nespretno pokrenuli su crowdfunding kampanju na Indiegogo u kojoj su prvotno tražili 7.000 dolara, da bi zbog pretjeranog entuzijazma podigli cilj na 8.500 dolara” iskreno je izjavio Mladen.

Vrlo brzo nakon što su pokrenuli kampanju i napravili Facebook stranicu za svoj proizvod počele su stizati prve uplate i narudžbe.

Najveći izazov za Mladena bio je pronaći domaćeg dobavljača s kojim bi dogovorio poslovnu suradnju u izradi Why Knota. “Nakon prvotnih lutanja oko izbora materijala i neozbiljnosti proizvođača s kojim sam bio u kontaktu i koji me zavlačio 2 mjeseca oko izrade prototipa, napokon sam pronašao partnera s kojim se uspio dogovoriti.” rekao je Mladen.

Jednom kada je bio gotov prototip i kada su prvi primjerci Why Knota izašli iz proizvodnje, napravili su promotivni video. “Prijatelj sa Akademije dramskih umjetnosti pogledao je prvi video koji smo napravili za promociju svoje kampanje i odlučio se  pomoći nam i napraviti video koji na dopadljiv i komičan način opisuje naš proizvod.

 

U kampanji su prikupili 2.232 dolara. Iako im to nije dovoljno za veće narudžbe kako bi pokrili troškove proizvodnje, ona im je otvorila vrata za druge poslovne prilike.

Kampanju za Why Knot? možete podlegati ovdje: Why Knot? @ Indiegogo


O autoru

Stručnjak za servisne platforme, mikroplaćanja i mobilnu telefoniju. U slobodno vrijeme istražuje i piše o grupnom financiranju (crowdfunding) na ovom blogu. Do sada svojim savjetima pomogao desecima kampanja u kojima je prikupljeno preko milijun kuna.3 Komentara za Why Knot?

  1. Pingback: Crowdfunding tribina: Kako do novca za vaše kreativne ideje? - Crowdfunding.hr

  2. Attaftirl napisao:

    Ja cu vam se javiti uskoro

  3. Pingback: Crowdfunding.hr | Blog za financiranje vaših ideja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑